Om 100HUNDKOLL

Om föreningen och kursverksamheten

Den ideella föreningens namn är 100Hundägarkoll med arbetsnamnet 100Hundkoll.

Vi håller kurser i allt från lydnad, aktivering, spår, kantarellsök, rallylydnad och skogsrally till privatträningar. Vårt mål i all träning att man ska ha kul tillsammans med sin hund. Många hundtränare brukar säga “En lydig hund är en lycklig hund” och det är vi de första att hålla med om till väldigt stor del. Men det allra viktigaste är att matte/husse och hunden har en bra relation och ett bra samarbete – då är vi övertygade om att både hund och ägare blir lyckliga och all träning går bättre.

Genom avtal med Södermalms-, Norrmalms, Bromma och Hässelbys Stadsdelsförvaltningar har vi även förmånen att kunna hålla  “specialkurser” inom konceptet “Min Hund & Andras Jyckar” – Ett projekt som startades av 100Hundkoll på grund av all negativ debatt kring oss hundägare där målet för alla parter är minskade konflikter, större gemenskap, respekt och förståelse för varandra för att ge en ökad trygghet i din stadsdel.

Förutom kurser i egen regi, håller 100Hundkolls instruktörer även kurser för andra klubbar och föreningar, såsom t ex Svenska Brukshundsklubben.

Från och med 2017 hålls alla 100Hundkolls kurser i samarbete med Studiefrämjandet.